Acta Structuralica

international journal for structuralist research

Series | Book

141545

Existență, responsabilitate, transcendență

Volum omagial Jan Patočka însoțit de Conferințele de la Louvain. Despre contribuţia Boemiei la idealul ştiinţei moderne, de Jan Patočka

edited byIulian Apostolescu(University of Bucharest)Anca Irina Ionescu

Abstract

Volumul de față – prilejuit de comemorarea filozofului Jan Patočka la Ambasada Republicii Cehe din București pe data de 26 aprilie 2017 – reunește contribuții semnate de cercetători români (Laura Tuşa-Ilea, Mihai Maci) și internaționali (Lubica Ucnik, Václav Bělohradský) în vederea clarificării posibilităților deschise de interogarea patockiană a lumii și a „proiectului european” al căutării adevărului. De asemenea, lucrarea oferă cititorului român traducerea inedită a Conferințelor de la Louvain. Despre contribuţia Boemiei la idealul ştiinţei moderne (traducere din limba cehă de Anca Irina Ionescu, cu o prefață de Ion Copoeru).

Publication details

Publisher: Editura UAIC

Place: Iaşi

Year: 2018

Pages: 321

Series: Sophia

ISBN (hardback): 9786067144635

Full citation:

Apostolescu Iulian, Ionescu Anca Irina (2018) Existență, responsabilitate, transcendență: Volum omagial Jan Patočka însoțit de Conferințele de la Louvain. Despre contribuţia Boemiei la idealul ştiinţei moderne, de Jan Patočka. Iaşi, Editura UAIC.